46586467

|

Mon - Fri 08:00 - 20:00

Follow us
Top

Hvordan rengjøre varmepumper

Hvordan rengjøre varmepumper

Varmepumper er et utmerket varme- og kjølesystem, men de krever regelmessig rengjøring for å fungere på sitt beste. Mangel på rengjøring kan føre til at varmepumpefilteret blokkeres. Når dette skjer, kan det hende du legger merke til at ikke så mye luft blir presset inn i hjemmet ditt av pumpen. I prosessen med å suge luft utenfra og blåse den inni, suger den også inn andre forurensninger som blir fanget i filteret.

Du bør rengjøre varmepumpefilteret hver 4. til 12. uke, avhengig av hvor mye du bruker varmepumpen. Det er enkelt å sjekke filtrene dine for å se om det er støv og skitt til stede. Å rense filtrene er en veldig enkel jobb som du kan gjøre selv. Nedenfor er en enkel trinnvis guide.

Hvis du trenger profesjonell varmepumpe service, kontakt oss eller ring 465 86 467 for å bestille tid.

Fjern dekselet

Slå av varmepumpen og fjern deretter dekselet. Hvis varmepumpen din er montert høyt på veggen, kan det hende du må bruke en stol eller trinnstige. Trekket kan fjernes ved forsiktig å trekke på hengslene, som ofte er plassert på siden.

Fjern filtrene
Luftfiltrene er der for å fange opp forurensende stoffer fra uteluften før de pumper kjølig eller varm luft inn i huset ditt. Det er her støv, smuss og pollen bygger seg opp. På de fleste modeller skal du kunne løfte filtrene opp og ut mot deg ved å bruke en liten fane.

Rengjøring av filtre
Den beste måten å rengjøre filtrene dine er å bruke en støvsuger for å suge skitt, støv og pollen av. Hvis støvsugeren har et spesielt tilbehør for rengjøring av stoffer, bør du bruke det. Filtrene er ganske skjøre og utsatt for ripping, så det er viktig å rengjøre dem forsiktig. Hvis du ripper dem, kan du vanligvis få utskiftninger fra produsenten (avhengig av produsent og alder på enheten).

Rengjør innsiden av varmepumpen
Støvsug lett spolene og innsiden av varmepumpen bak filtrene for å fjerne gjenværende forurensning inne i systemet. Nok en gang fungerer en buskmontering for vakuumet ditt bra for dette. Det er viktig at du er forsiktig mens du rengjør og er forsiktig så du ikke banker på noen komponenter, da du ikke vil skade noen av de indre mekanikkene i varmepumpen. Det kan også være lurt å tørke av finnene og andre plastkomponenter med en fuktig klut.

Sett på filteret og dekselet
Sett luftfiltrene tilbake i varmepumpen ved å bruke kategoriene. Det skal være spor for å hjelpe deg med å bestemme om filtrene sitter i riktig posisjon. Når dette er gjort, må du skifte frontdekselet igjen, ved å bruke hengslene og sporene som en guide for å plassere det riktig.

No Comments
Add Comment