46586467

|

Mon - Fri 08:00 - 20:00

Follow us
Top

Blog

Hvorfor kjører varmepumpen min konstant?

For de fleste huseiere kan det være ganske forvirrende å ha varmepumpen i gang konstant. Dette er fordi de fleste vanligvis ikke er sikre på om det er ment å skje. Så er det normalt at varmepumpen din kjører konstant, eller bør du være bekymret? Vi vil svare på det i artikkelen nedenfor.

De fleste varmepumper vil løpe konstant under det kalde været. Dette betyr at det er normalt at varmepumpen din går kontinuerlig om vinteren når temperaturene er på eller under -10 grader.

Imidlertid, hvis varmepumpen kjører konstant i kjølemodus om sommeren, kan det være et problem. Det er et par ting som kan være årsaken til dette, og som du kanskje kan sjekke ut før du ringer til profesjonelle. Disse inkluderer:

Er luftfilteret rent?
Har du satt termostaten ordentlig?
Kjører utedelen?
Er kondensatpumpen koblet til?

Hvis du sjekker alle disse og at varmepumpen din fortsatt kjører konstant, kan det hende du har et større problem som vil trenge en ekspertuttalelse.

Vanlige årsaker til at varmepumpen din kjører kontinuerlig

Hvis varmepumpen din kjører konstant, selv når det ikke er spesielt kaldt ute, kan ett av disse fire problemene være årsaken.

Kjølemedielekkasje: Varmepumpen bruker vanligvis et kjølemedium for å absorbere og overføre varme fra uteluften inn i hjemmet ditt. I tilfelle det er lekkasje, vil kjølemediumnivåene være lave og føre til at varmepumpen jobber hardere for å absorbere varmen. Dette kan føre til at varmepumpen går konstant.

Kjører i vekselstrøm-modus: Varmepumper er designet for å veksle mellom kjøling og oppvarming ved å reversere kjølemediets retning. Imidlertid kan varmepumpen sitte fast i vekselstrøm-modus hvis det er noe galt med magnetventilen. Dette vil føre til at varmepumpen går kontinuerlig uten noen gang å nå ønsket temperatur.

Et underdimensjonert system: VVS-systemer bør være riktig dimensjonert for å sikre effektivitet. En undermåls varmepumpe vil løpe konstant med å prøve å oppnå ønsket temperatur, men vil faktisk aldri varme opp eller kjøle hjemmet ditt helt.

Utedelen kjører ikke: Utendørsenheten til en varmepumpe er ansvarlig for å absorbere varme og overføre den innendørs under oppvarmingsmodus. Hvis utedelen ikke fungerer, vil du ha et innendørssystem som hele tiden kjører uten oppvarmingsresultater.

Å ha varmepumpen i gang kontinuerlig kan enten være normalt eller ikke, avhengig av omstendighetene. Så hvis du tror at det kan være et problem, bør du ringe teknikerne våre for å ta en titt.

No Comments
Add Comment